Indiaplatform UGent organiseert debatavond in Het Pand

Foto: if

Gent - Welk beeld hebben wij Europeanen van India? Om die vraag draait de debatavond die het Indiaplatform donderdag 2 oktober in Het Pand organiseert. Dat het een ander beeld is, dan in tijden van exotische ontdekkingsreizen en van dominante kolonisatie, staat vast. Maar om te verhoudingen helemaal recht te trekken is nog veel tijd, onderzoek en input nodig.

De avond begint met een paneldiscussie over de beeldvorming en de clichés die er vandaag de dag over Indiërs en hun land bestaan. Hoe kan Europa daarvan los komen en het Indiabeleid op de juiste manier vernieuwen? Enkele prominenten met veel kennis van zaken zullen aan het debat deelnemen, waaronder  Mr. Manjeev Singh Puri, die ambassadeur is van India voor de Europese Unie en Prof. dr. Idesbald Goddeeris die het India House Leuven zal vertegenwoordigen. Alles wordt in goede banen geleid door Nele De Gersem, adjunct-directeur van het Gentse Indiaplatform.

Later op de avond volgen ook nog workshops. Er is keuze uit vier verschillende soorten, van ééntje over Indische religie, tot één waarin op zoek wordt gegaan naar 'de dochters van Gandhi'.

Na afloop volgt een receptie met Indische snacks.

Ceci n'est pas l'Inde, donderdag 2 oktober, Het Pand, Onderbergen 1, deuren om 16u30, paneldiscussie om 17u, workshops om 19u. Prijs:  €10,/ gratis voor studenten Meer info hier.

Door Magali Degrande
AANGERADEN
Meest recent