Lukas Lelie uit Gentbrugge bij drie finalisten Humo's Comedy Cup

© FVV

In de Minardschouwburg vochten dinsdagavond acht comedians in wording voor een plaatsje in de finale van Humo's Comedy Cup. Iedereen kreeg tien minuten om publiek en jury te overtuigen, en daarbij werden alle mogelijke vormen van humor aangeraakt. Uiteindelijk waren het de Nederladse Onno Lolkema, de Antwerpse Kamal Kharmach en Lukas Lelie uit Gentbrugge die een ticket kregen voor de grote finale op 10 decmeber in de Arenbergschouwburg in Antwerpen..

Magali Degrande

Doordat de acht comedians uit verschillende uithoeken van het land, en zelfs daarbuiten kwamen, sprak het voor zich dat ook hun tien minuten entertainment op een geheel eigen manier invulden. Sander VDV ging de lugubere kant op, door meteen over zelfmoordpogingen, beroertes en gezwelletjes te praten, terwijl de West-Vlaming Jens Dendoncker het op de festivalweides ging zoeken.

De uit Amsterdam afkomstige Onno Lolkema, lijkt met zijn familienaam voor het comedywereldje geboren te zijn. Zijn grappen haalde hij uit zijn ongeplande dochtertje dat hij kost wat het kost moest herkennen. Grappig, vooral door de manier waarop hij vertelt. Tegelijk spreekt uit alles wat hij zegt ook een onvoorwaardelijke vaderliefde, waardoor hij niet alleen al zijn punten krijgt voor humor, maar ook voor geloofwaardigheid.

Kamal Kharmach uit Borgerhout, wat aan de zware kant, opende zijn podiumact met de mededeling dat hij werkte als fitnessinstructeur. Enige zelfspot doet het altijd goed in comedyland, en ook zijn grappen over politiek waren meer dan eens raak.

Lukas Lelie, die ietwat verlegen de avond mocht openen, mocht zich na zijn performance in eigen stad ook plaatsen voor de finale. Ook hij liep niet al te hoog met zichzelf op: niet goed in de liefde, niet goed in werk vinden en niet goed in rijexamens. Gelukkig kon hij zichzelf troosten met het idee dat hij van al die zaken wel noties had.

Lolkema, Kharmach en Lelie zullen het op 10 december tegen elkaar opnemen in de finale. Dan zullen we dus ook weten of de winnaar van Humo's Comedy Cup dit jaar uit Gent komt.

Meer nieuws over Humo's Comedy Cup kan u hier volgen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt