Kamagurka zette ook in Vooruit zijn sprookjesbos neer

© Sprook

Afgelopen donderdag stond Kamagurka met zijn show ‘Sprook’, waarmee hij al sinds september mee door Vlaanderen toert in Vooruit. De titel verwijst uiteraard naar het sprookje, maar omdat het verhaal dat Kama opzet, waarin de ene ontmoeting met bizarre dieren of fantasiewezens de andere opvolgt, niet altijd voor gevoelige luisteraars is bestemd, was een verkleinwoord als titel geen optie.

Magali Degrande

Kamagurka gaat een beetje de meta-tour op. Zo begint zijn show met wat eraan vooraf ging: een dwaling in een donker bos met slechts twee bomen. Het publiek krijgt behoorlijk wat inspraak: regelmatig wordt er hen gevraagd naar een kleur of eigenschap die het volgende wezen dat zijn pad kruist, moet hebben. Aanvankelijk toonde het Gentse publiek zich nogal bescheiden en weinig inventief, kabouters hebben rode pinnenmutsen en in het bos loopt een jager, want zo hoort het, maar Kamagurka weet zijn publiek al snel mee te trekken in zijn eigen fantasie die heerst in zijn sprookjesbos. Nadat Kamagurka zelf eerst de kabouter suïcidaal maakte, was het pad geëffend om de jager een spraakgebrek of een geweten mee te geven.

‘Sprook’ is een eenvoudige, luchtige vertelling. Geen mijlpaal in de geschiedenis van het cabaret, maar een fijn idee voor een avondje uit, op zijn Kamagurka’s: met zijn unieke, eigenaardige vorm van humor, vermengd met de nodige vloeken en ‘godverdommes’.

Een overzicht van de verdere speellijst na deze Gentse passage vindt u hier:

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten