Xander De Rycke viert 100ste podcast zondag in Minard

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

Comedian Xander De Rycke, die enige bekendheid geniet sinds hij in 2007 de Comedy Casino Cup van Canvas won, speelde donderdagavond ‘Zijn derde show’ in NTGent..Die opende hij met de melding dat hij niet altijd even graag in Gent komt. In juli liggen de straten er, voor tijdens en na de Gentse Feesten immers geplaveid met dronkaards, en de rest van het jaar is het niet veel beter, want dan doet de studentenpopulatie net hetzelfde: liggend en zwalpend wegen versperren.

Magali Degrande

Erg lovend over de Arteveldestad is De Rycke dus niet, maar dat is hij over geen enkele stad. Zelfs zijn eigen oerdorp Denderhoutem moet eraan geloven.

De Rycke weet dat hij bekend staat als ‘de komiek die met bejaarden lacht’. Bij zijn debuutshow was hij immers nauwelijks 18 en waren die bejaarden op lijnbussen deel van zijn alledaagse bestaan. Ook nu berust De Ryckes humor vooral op de herkenbaarheid van het alledaagse: van het openen van belastingsbrieven over onze Belgische frietkotcultuur tot het recycleren van vuilnis.

Er zit ook een seksueel staartje aan de show waar De Rycke vooraf voor waarschuwt. ‘Als u nu lacht, is het omdat je er jezelf in herkent, en dan weet je schoonmoeder meteen wat jij allemaal met haar dochter uitsteekt in bed.’

De Rycke brengt humor terug naar alle eenvoud, want uiteindelijk wordt alles ‘ne kak’. Verstand op nul en erna nog eens naar de frituur, want van De Ryckes eetgewoonten ga je zin krijgen in een vettige hap.

Voor de liefhebbers die er donderdag niet konden bij zijn is er goed nieuws: nu zondag 2 februari brengt De Rycke in Minard een live podcast met vrienden en collega-comedians onder de titel ‘Mosselen om half twee’ Dat concept ontstond met een paar vrienden rond de keukentafel, want de beste ouderwetse nonsens, bedenk je toch vooral in goed gezelschap. Ondertussen is De Rycke al aan zijn 100ste podcast toe. Een goede reden om er een speciale show van te maken. Onder andere William Boeva en Seppe Toremans zullen hun opwachting maken. Wees er snel bij want het zijn de allerlaatste tickets. Hier kan u alvast eerdere podcastst beluisteren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten