William Boeva: Groot zijn in iets kleins

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

Toen komiek William Boeva woensdagavond op het podium van NTGent kwam gestormd, was het moeilijk om hem niet als 'dwerg' te zien. Nochthans beweert hij zelf dat het even duurde voor hij doorhad dat hij anders was. 'Ik dacht altijd dat ik een vampier was, want als ik in de spiegel keek, zag ik niets'. De toon op Boeva's passage in NTGent was meteen gezet, al probeerde hij in zijn show 'Megalomaan' ook krampachtig vast te houden aan een lijstje met niet-dwergenmoppen, van gastronomie tot astronomie.

Magali Degrande

Boeva moet zowat de meest aaibare winnaar van Humo's Comedy Cup ooit zijn. Hij is klein, ja, maar geen dwerg. Zo benadrukt hij zelf stellig. Omdat hij behalve zijn ledematen, een normaal lichaam heeft, is hij wat hij zelf noemt 'een pseudo', naar pseudo-achondroplasie, een soort dwerggroei die maar heel zelden voorkomt.

Naast enige zelfspot, die menig comedian niet vreemd is, timmert Boeva, vanop een troon vol microfoons ook zijn medemens aan de schandpaal.

De hele show draait rond betutteling en dat niet willen, rond vooroordelen en vreemde verzoeken. Zo drijft een groot deel van 'Megalomaan' op de soms wat wrange ideeën die voortkomen uit mails, rechtstreeks uit Boeva's inbox.

Nu is dat er ééntje van een eventbureau dat hem vraagt als act voor een decadent fout feestje, dan weer één van vtm met de vraag of hij niet wil meedoen aan de volgende editie van 'Tegen de sterren op'. Steeds met de beste bedoelingen en vol vriendelijke groeten, maar de manier waarop Boeva ze voordraagt, geeft ze een wrang nasmaakje.

Boeva toont in 'Megalomaan' op een manier die enerzijds melijwekkend is, en anderzijds licht verteerbaar grappig, hoe vaak hij en zijn gevoelens, uit eigenbelang van de eventmanager of de producer (letterlijk) over het hoofd worden gekeken. Grootse billenkletsers moet je bij Boeva niet verwachten, wel een kleine, maar fijne show die het 'anders zijn' in de spotlights zet.

Op 22 juli, tijdens de Gentse Feesten, komt Boeva terug naar Gent. Klik hier voor tickets en info

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt