Pakhuis heeft nog tot eind augustus designtafel

Foto: if

Gent - Brasserie Pakhuis in de Schuurkenstraat heeft sinds kort een tafel die net iets meer gereserveerd wordt dan de andere tafels. De Knokse interieurarchitect Lieven Musschoot, die eerder ook voor het interieur zorgde in BAAR in de Lange Violettestraat, ontwierp, samen met zijn compagnon Cas Moor een tafel in diepblauw glas. Die doet meteen aan water denken. Een logische keuze, want de vraag voor het ontwerp komt van San Pellegrino, het iconische Italiaanse watermerk. 'Maar voor mij is er ook een link met de zee' zei Musschoot.

Het idee om twaalf jonge Belgische designers aan de slag te zetten om een tafel te ontwerpen voor evenveel resto's, kwam er nadat het Italiaanse watermerk de slogan 'Practice the art of the fine food whenever you can' lanceerde. 'De tafel tekenen heeft mij welgeteld tien minuten werk gekost' vertelt Musschoot. 'Omdat ik precies wist wat voor tafel het moest worden, en wat voor kleur hij moest hebben: het blauw dat de Amerikaanse kunstenaar Yves Klein beroemd maakte.' Die kleuren doen veel voor mij. Het blauw doet mij denken aan de zee, waar ik woon, en waar ik me thuis voel'

'Het maken van de tafel, heeft iets langer geduurd' zegt Musschoots compagon Cas Moor die interieurvormgeving volgt aan het KASK  'Het is een langwerpige tafel waar tien personen aan moeten kunnen zitten, maar volgens ons ontwerp zijn er geen poten in het midden. Om de tafel toch stevig en recht te houden, moesten we werken met een constructie van metalen draden onder het tafelblad. Geen sinecure.'

Bij de tafel hooort ook een rood roltafeltje met bijpassende glazenonderleggers en een bijzondere verlichtingsinstallatie, waarop foto's zijn geprojecteerd van de groene, glazen flesjes die het merk San Pellegrino zo typeren.

Bij het Pakhuis zijn ze in ieder geval enorm tevreden met de nieuwe aanwinst. 'Regelmatig komen er hier mensen reserveren, die specifiek naar de San Pellegrinotafel vragen.' zegt Dirk Tanghe van de Brasserie.

Ook Musschoot is fier op 'zijn' tafel, al droomt hij intussen ook al van volgende projecten. 'In oktober begin ik ook brillen te ontwerpen, iets helemaal anders dan restaurantarchitectuur, maar het klinkt echt iets om mijn tanden in te zetten' zegt hij 'En op lange termijn zou ik ook graag mijn eigen restaurant in Parijs willen openen'

De tafel van Musschoot en Moor blijft zeker nog tot eind augustus in Pakhuis staan.

Meer info over de designtafels van San Pellegrino hier

Door Magali Degrande
AANGERADEN
Meest recent