70-jarige man overlijdt na val van appartementsgebouw

De man viel van het dak van dit appartementsgebouw. Foto: mmv

Tienen / Hechtel-Eksel - Een 70-jarige man uit het Limburgse Hechtel-Eksel is vrijdagnamiddag om het leven gekomen toen hij van een dak viel van een appartementsgebouw op de hoek van de Gilainstraat en de Waaibergstraat. De man was op het moment van het ongeluk aan het werken aan een dak.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur vrijdagnamiddag, een half uurtje voor het belsignaal van de nabijgelegen scholen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de straat af te sluiten voor het verkeer en voor de scholieren. Al snel staken heel wat cowboyverhalen de kop op, maar de feiten zijn eenvoudig. Dat vertelt ook een buurman, die op het moment van het ongeluk ook op het dak stond. "Het is een erg ongelukkig ongeval, veel meer kan je daar niet over vertellen", aldus de buurman. "Hij was de dakgoten van het gebouw aan het leegmaken en dan opeens heb ik hem zien vallen. Hij moet uitgegleden zijn in de goot of misschien heeft hij iets gekregen, dat weet ik niet. Hij is dan met een zware plof neergekomen op de hoek van de straat. Hij was heel zijn leven dakwerker geweest." 

Net voor het ongeval had de man nog een discussie gehad. Enkele mensen kloegen dat er vuil uit de dakgoot op hun auto terecht was gekomen. Luttele momenten later viel de man van het dak. Het Leuvense parket bevestigt ook formeel dat het om een ongeluk gaat. "Volgens getuigen stond hij in de dakgoot naar aanleiding van werken aan het dak", vertelt Sarah Callewaert van het parket. "De man verloor daarop zijn evenwicht en viel vier verdiepingen naar beneden.

Door mmv
AANGERADEN
Meest recent