CD&V Hoeilaart: 'Geen stad in ons dorp'

Hoeilaart - Vrijdagavond trokken de aanhangers van de CD&V in Hoeilaart naar het café van het gemeenschapscentrum. Daar wachtte hen voorzitter Alain Borreman, lijsttrekker Patrick Demaerschalck, jongerenvoorzitter Sammy Mahdi en diens hond Pamuk. 'Voor CD&V wordt de Weg Vooruit de weg naar een Leefbaar Hoeilaart', zei Borreman vastberaden.

De jongerenvoorzitter van de CD&V is BV want ging inmiddels langs bij de televisiequiz De Slimste Mens. Sammy Mahdi is de naam, studeerde Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde vervolgens een Master Internationaal en Europees Recht. 'Zijn actieve politieke carrière startte pas na de verkiezingen van 2014, nadat hij aan de slag ging als parlementair medewerker van CD&V in het Vlaams parlement. In maart 2017 werd hij voorzitter van JONG CD&V. Hij wordt beschouwd als één van de politieke talenten van CD&V', klonk de introductie. Intussen keken we toch uit of er nog veel ongenoegen omtrent het -volgens de partij- manke Hoeilaartse Masterplan Sport geventileerd zou worden maar we bleven op onze honger. 'Voor alles is er een moment. Op de receptie wilden we vooral ons programma voor 2018 in de verf zetten', liet de voorzitter ons weten nadat we naar een verklaring voor dit stilzwijgen hengelden. 

'Voor CD&V wordt de “Weg vooruit” de weg naar een “Leefbaar Hoeilaart”. Wij willen dat het goed wonen blijft in Hoeilaart, zei Alain Borreman tot de CD&V-aanhang. 'Geen stad in ons dorp. Daar willen we 100% voor gaan. We zullen een rem zetten op grote bouwprojecten en er voor zorgen dat er voldoende open ruimte blijft, ook in het centrum! We willen ook een actiever beleid om wonen in Hoeilaart betaalbaar te houden. We willen dat onder andere doen door sociaal wonen voor jongeren mogelijk te maken. Wat ook onze opdracht wordt is het garanderen van uw veiligheid. Veilig wonen, veilig naar school en in het verkeer, minder inbraken, minder verbaal geweld, het aanpakken van de verruwing, van geweld op straat'. De oppositie wil ook meer en betere fietspaden want 'de fiets moet koning worden in Hoeilaart'. De CD&V gaat ook pleiten voor een armoedetoets voor elke beslissing die genomen wordt omdat er nog steeds armoede in Hoeilaart heerst. Borreman: 'Geen sprake dus om de belastingen nog eens te verhogen. Als het van ons afhangt, dan zullen we zelfs proberen om ze te verlagen. Op de weg vooruit moeten we iedereen mee hebben. Ook onze senioren. Vereenzaming is daar een groot probleem. We willen voor hen absoluut een dienstencentrum realiseren'.

'Samen'

Lijsttrekker Patrick Demaerschalck op zijn beurt zei vooreerst dat hij bijzonder fier was om een nieuwe generatie politiekers te mogen verwelkomen. Demaerschalck: 'Met een degelijke ploeg staan wij klaar om samen met u het beleid in deze gemeente mee te bepalen, wat we al 5 jaar aan een stuk doen, zal automatisch de komende tijd nog intenser worden. Namelijk de straat op gaan, ons verhaal vertellen, maar veel belangrijker nog, luisteren. Luisteren naar UW verhaal, want samen zijn we in staat een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de gemeente Hoeilaart te schrijven! Er wordt vaak gesproken over de kloof tussen politiek en inwoners maar die kloof zou niet zo groot moeten zijn. Zeker niet in de lokale politiek. Dat is geen ver weg van mijn bed show. Dat is heel dichtbij. SAMEN kunnen we het verschil maken en dat is waar CD&V voor wil gaan. Zoals onze partijvoorzitter het zegt: Wij kiezen voor de weg vooruit! Ook ons verkiezingsprogramma krijgt vorm en zal nog verder in de diepte uitgewerkt worden. Zoals U weet behelst ons programma vijf grote thema’s: Mobiliteit een prioriteit,Sociaal Radicaal, Geen stad in ons dorp, Het gemeenschapsleven is het hart van Hoeilaart, Onderwijs is belangrijk. Het woordje “samen” moet hét sleutelwoord worden van 2018. In dat woord zit de kracht van onze partij. We moeten die gezamenlijkheid koesteren zoals vandaag op deze nieuwjaarsreceptie: samen gezellig babbelen, samen herinneringen ophalen, samen plannen smeden, samen beslissingen nemen, …'. 

Door Michel Van Mullem