Balls&Glory meest innovatieve restaurant

  • Wim Ballieu (links), samen met Gille Leenknegt voor Balls&Glory in de Sint-Jacobsnieuwstraat. fvv
GENT - Op de Bijlokesite werd gisterenavond voor de derde keer de Concept Restaurant Awards georganiseerd. Het eigenzinnige ‘gehaktballenrestaurant’ van Wim Ballieu won de eerste prijs en mag België gaan vertegenwoordigen op de internationale awards.

Ook Ellis Gourmet Burger (Knokke & Brussel) en Hopdog (Brussel) vielen in de prijzen. De Belgian Hospitality Award werd uitgereikt door Freddy Maertens en ging naar Exki. De Innovation Award werd overhandigd aan de Nederlander Hans Steenbergen van Food Inspiration Magazine.

Goud voor Gent

Niet alleen werd het derde gala georganiseerd in Gent. Ook een Gents concept ging naar huis met de eerste prijs. Wim Ballieu wist het publiek en de jury te overtuigen van zijn restaurantconcept 'Balls & Glory'.

Hij zette zes maanden geleden de gehaktrevolutie in gang met zijn huisgemaakte ballen gevuld met zijn favoriete ingrediënten zoals kervel-pancetta, witlof-mosterd of appel-geitenkaas.

Jury

Elke genomineerde kreeg drie minuten om zijn restaurantconcept te verdedigen en er werden kritische vragen gesteld door een professionele jury, voorgezeten door Hans Steenbergen, Herman Konings, Daniel Krug en Marc De Clercq.

De tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards werden voor de derde keer uitgereikt door Leaders Club België, een professioneel platform van restaurateurs en aanverwante industriële pijlers. De tachtig leden vertegenwoordigen meer dan 600 restaurants.

Door Marieke Van Pee
AANGERADEN
Meest recent