Michaël Vrijmoed aan het roer van de Smaakboot

Gent - De Gentse chef Michaël Vrijmoed stond zondagmiddag achter het fornuis van de Smaakboot, een initiatief van de Week van de Smaak. Leerlingen uit het vierde jaar van de Gentse hotelschool dienden op.

 De Smaakboot voer deze middag van Deinze naar Gent. Naast een mooi uitzicht op de Leie kregen de genodigden - allemaal winnaars van een van de wedstrijden van Week van de Smaak - een driegangenmenu van het jonge culinaire talent Michaël Vrijmoed voorgeschoteld. 

Vrijmoed verdiende zijn strepen acht jaar lang als rechterhand van Peter Goossens, maar sinds negen maanden heeft hij zijn eigen restaurant Vrijmoed in de Vlaanderenstraat.

Vrijmoeds creaties werden begeleid door bieren die werden uitgekozen door biersommelier Luc De Raedemaeker. De gerechten werden opgediend door drie sympathieke studenten - Jorg, Axel en Maxim - van de Gentse hotelschool.

De Smaakboot is een initiatief van de Week van de Smaak. Tot volgende week zondag vaart de Smaakboot nog elke dag uit met een uitstekende kok aan boord. Er zijn nog kaarten te winnen via www.facebook.com/WeekVanDeSmaak of www.smaakboot.be

Het menu van Michaël Vrijmoed:

*Rode poon met kokkels in een jus van krab

*Varkenswang met buikspek, tierentyn-mosterd, gestoofd witloof, knolselder, crème van aardpeer

*Brownie van bittere chocolade met coulis van kersen en cointreau

Door Marieke Van Pee
AANGERADEN