Meebouwen aan het grootste clics tapijt ter wereld

Clicsformers tapijt Foto: organisatie Dreamfestival

Wuustwezel / Brecht / Kalmthout - Tijdens het Dreamfestival van 23 en 24 juni willen de organisatoren voor het goede doel een wereldrecord breken: het grootste clics tapijt ter wereld. Iedereen die wil kan hier aan meehelpen.

In samenwerking met Clics wordt het wereldrecord Clicformers bouwen georganiseerd. Iedereen kan Clics kopen en 50.000 blokjes moeten het grootste tweedimensionale Clics-tapijt ter wereld vormen. Dit gebeurt in samenwerking met Berkenbeek. Het gigantisch bouwwerk zal onthuld worden op zondag 24 juni 2018 om 13.00 u door Ludwig Caluwé, gedeputeerde van de provincie Antwerpen. De blokjes worden nadien weggeschonken aan kinderziekenhuizen, scholen, kinderopvang.

“Word meter of peter van een vierkante meter! Doneer jouw bijdrage aan het goede doel VZW 22q13 en bouw zo mee aan het grootste Clicformers bouwwerk ooit gemaakt”, zo klinkt de uitnodiging. Het doel is om een 2D bouwwerk van minstens 50.000 Clicformers blokjes te bouwen. Iedereen die wil kan bijdragen tot het nieuwe wereldrecord. Voor 5 euro schenk je 20 blokjes. Via een knop op de website www.dreamfestival.be kan je online je donatie doorsturen en worden er extra blokjes aan het tapijt gebouwd. Het bouwwerk wordt tentoongesteld op zondag 24 juni 2018 in het Sportcomplex Kattegat/Wuustwezel.

Het Dreamfestival wordt georganiseerd ten voordele van het onderzoek naar het PhelanMcDermid 22q13 deletie syndroom.  Vzw 22q13 werd opgericht door de familie Van de Locht – Konings. Hun jongste dochter, Elke, lijdt aan dat syndroom. Het Phelan-McDermid Syndroom (PMS) is een zeldzame genetische aandoening. Het is een deletie van chromosoom 22q13 of een mutatie van Shank 3. Shank 3 is een proteïne dat niet aanwezig is of gemuteerd. In de meeste gevallen uit PMS zich in o.a. een algemene ontwikkelingsachterstand, moeilijke communicatie- en mobiliteitsproblemen, epileptische aanvallen, slaapstoornissen, schizofrenie en depressie. Met de opbrengst wordt het opgerichte onderzoekscentrum gesteund.

 

Door Neel Vermeiren