Man aangereden door auto in dorpskern: slachtoffer in ziekenhuis bezweken

Foto: Foto Paul Darragas

Oudenaarde - In de Beaucarnestraat in Ename gebeurde maandagochtend omstreeks 2.30 uur een ernstig ongeval. Een man werd er bij het dwarsen van de straat door een auto gegrepen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

Omwonenden van de Beaucarnestraat, in de dorpskern van Ename, werden omstreeks 2.30 uur opgeschrikt door geroep. Ongeveer ter hoogte van het dorpscafé Rimalin was een man bij het dwarsen van de straat door een auto aangereden en ongeveer een honderdtal meter richting Martijn van Torhoutstraat meegesleurd. Het slachtoffer, Rudi D.R. uit Nederename, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Maar hulp kon niet meer baten. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn ernstige verwondingen.

In opdracht van het parket van Oost-Vlaanderen werd de plaats van het ongeval door de politie in beslag genomen. Het parket vorderde ook een verkeersdeskundige om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Beaucarnestraat bleef tot rond 6 uur volledig afgesloten voor alle verkeer.

Door Paul Darragas