Vijf coronapatiënten in behandeling in Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde

Oudenaarde - In het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde zijn momenteel vijf coronapatiënten in behandeling. Omdat het aantal vermoedelijke besmettingen stijgt, is in het ziekenhuis een volledige verdieping als Covid 19-zone vrijgemaakt.

De intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kruisem, Wortegem-Petegem, Kluisbergen) had het voorbije weekend overleg met de directie van het AZ Oudenaarde en het pre-triagecentrum over de huidige situatie. Ook onze regio wordt getroffen door het coronavirus en daarom een oproep aan iedereen om de richtlijnen strikt na te leven. Door het opzetten van een pre-triagepost is de situatie in het ziekenhuis onder controle. Hierdoor blijft de eerste fase van het intern coronaplan nog steeds van kracht.
Huisartsen doen telefonische consultatie en op basis daarvan wordt al dan niet doorverwezen naar de pre-triagepost in Oudenaarde. Daar werden al 54 patiënten onderzocht. Na consultatie in de pre-triagepost wordt de patiënt of doorgestuurd naar het AZ Oudenaarde voor verder onderzoek of na behandeling terug naar huis gestuurd. Van alle patiënten die ondertussen in het kader van corona in het ziekenhuis onderzocht werden, bleken er 7 positief te zijn. Hiervan zijn er ondertussen 2 uit het ziekenhuis ontslagen. Dit is vergelijkbaar met de cijfers van de andere ziekenhuizen.
Het aantal vermoedelijke besmettingen stijgt gestaag in het ziekenhuis. Het is helemaal niet te voorspellen hoe de epidemie zal evolueren. Er zijn in afwachting al maatregelen genomen. Zo zijn alle niet dringende behandelingen uitgesteld waardoor een volledige verdieping kon vrijgemaakt worden als Covid-19-zone. Alle andere dringende zorg blijft ondertussen ook gegarandeerd. De veiligheidscel hoopt met alle maatregelen de situatie beheersbaar te houden. Alles wordt op de voet gevolgd en bijgestuurd waar nodig.

Door Paul Darragas
AANGERADEN
Meest recent