Ludieke focus op hygiëne in De BroeBelschool: juffen kruipen even in de huid van poetsvrouwen

Foto: Ingezonden foto

Oudenaarde - Op een ludieke manier werden de leerlingen deze ochtend in de basisschool GO! - De BroeBelschool in Bevere op het belang van hygiëne gewezen. De juffen verwelkomden hen als poetsvrouwen.

In de basisschool GO! - De BroeBelschool in de Wortegemstraat in Bevere kropen de juffen gisterenochtend in de huid van poetsvrouwen, getooid in schort en vrolijk zwaaiend met een plumeau uiteraard. "Op deze ludieke en kindvriendelijke manier geven we onze leerlingen tegelijkertijd ook kordaat, gestructureerd en duidelijk de boodschap mee dat hygiëne heel belangrijk is", zegt coördinator Nathalie Van Driessche. "Zonder af te schrikken duiden we op het belang van onder andere handen wassen, afstand houden en banken afwassen."

"De klassen van het eerste en tweede leerjaar hebben we gesplitst en tellen elk tien kinderen. Het zesde leerjaar is voltallig en telt dertien leerlingen. Elke klas krijgt aparte speelmomenten. Elk leerjaar komt twee volle dagen per week naar school. Voor de kinderen van het derde, vierde en vijfde leerjaar blijft het afstandsonderwijs doorlopen. Maar samen met hun leerkrachten staan ook zij te popelen om opnieuw naar school te kunnen. We zijn uiteraard heel blij met de heropstart van de school, maar tegelijkertijd is dat toch ook met een dubbel gevoel. Onze werking is gebaseerd op een heel sterke betrokkenheid van de ouders, maar zij mogen nu niet verder dan de schoolpoort komen."

De leerlingen kregen een sjabloon met een vlagje doorgestuurd en brachten dat mee naar school. Zo werd de heropstart toch ook een beetje een feest.

Door Paul Darragas
AANGERADEN