Maanden wachten op schilderen fietssuggestiestroken

  • De suggestiestroken zijn al maanden nauwelijks zichtbaar
Lochristi - Wie in de Stationsstraat rijdt, kan nauwelijks nog een spoor van de fietssuggestiestroken terugvinden. De herschildering was in het voorjaar aangekondigd. "De aannemer die de werken moet uitvoeren komt maar niet af", zegt schepen van Openbare Werken Jean-Pierre Raman.

Op de gemeenteraad van eind april 2018 vroeg Eva Paelinck (N-VA) aan schepen Raman wanneer de fietssuggestiestroken in de Stationsstraat opnieuw zouden worden ingekleurd. De schepen van Openbare Werken bevestigde toen dat de firma die hiervoor instaat nog maar net haar werkzaamheden had hervat na de winterperiode, maar dat de eerstkomende weken de Stationsstraat aan de beurt was.

"Het is inmiddels bijna opnieuw winter en de fietssuggestiestroken in de Stationsstraat zijn nog even moeilijk te vinden als vorig jaar", stelde Paelinck maandag vast." Is er op het laatste moment van deze werken afgezien of werden ze gewoon niet uitgevoerd?", vroeg ze zich af.

De bevoegde schepen bevestigde dat de aannemer beloofd had de werken uit te voeren, maar dat hij gewoon niet afkomt. "Wij hebben vanuit het gemeentebestuur nogmaals een brief gestuurd", aldus Raman.
 

Door Peter Esprit
VOOR ABONNEES