Niet iedereen in Zeveneken is opgezet met rooien van de eiken

Foto: Geert Herman

Lochristi - In Zeveneken is men niet meteen gelukkig met de bevestiging dat de zeven eiken in de dorpskom zullen gerooid worden bij de werken aan de nieuws dorpskom. Er loopt een petitie voor het behoud van de iconische bomen.

Op de laatste gemeenteraadszitting bevestigde schepen Jean-Pierre Raman dat uit onderzoek blijkt dat verschillende bomen aangetast zijn en het niet aangewezen is deze te laten staan. Het gemeentebestuur wijkt dan ook niet af van het plan om de zeven eiken te rooien en na de werken een nieuwe aanplant te doen.

Deze beslissing is niet meteen op gejuich onthaald in Zeveneken en op Facebook is een discussie aan de gang naar aanleiding van de mogelijke verdwijning van de bomen. In verschillende handelszaken is er een petitie te vinden onder de titel 'Red de 7 eikenvan Zeveneken'. Deze petitie is gericht aan de gemeenten Lokeren en Lochristi, het agentschap Wegen en Verkeer en Aquafin. De initiatiefnemers wijzen op de grote symbolische waarde van de bomen zowel voor Zeveneken als zijn inwoners en willen het behoud.

Later deze maand zou er ook nog een actie gehouden worden.

 

Door Peter Esprit
VOOR ABONNEES