Restaurant B sluit de deuren, verdwijnt ook hotel?

Hotel-restaurant B in december 2016 bij de opening van het nieuwe restaurant Foto: Lut Laureys

Lochristi - Is Hotel-Restaurant B(egonia) gedoemd om te verdwijnen? Mogelijks, het restaurant is al sinds 1 september gesloten en nu staat het gebouw te koop op de website van Lo-Immo. De toekomst van het hotel lijkt onzeker.

"Wij hebben hier lang over nagedacht maar tot onze grote spijt gaan wij ons restaurant sluiten. Vanaf 1 september kan u nog altijd bij ons terecht voor overnachtingen met een heerlijk ontbijt", valt al goed een week te lezen op de website van hotel-restaurant Begonia.

Sven Nijns werd goed twee jaar geleden de nieuwe eigenaar en exploitant van Hotel Restaurant Begonia . Nijns had de bedoeling om het pand in fazen op te waarderen. In december 2016 ging het volledig hernieuwde restaurant al open voor het publiek. Het hotel bleef in gebruik.

Onlangs verscheen het handelspand op de website van het immobiliënkantoor Lo-Immo. Voor de zachte prijs van 1.850.000 euro kan men het gebouw dat bestaat uit een appartement, restaurant, feestzaal en hotel aankopen. 

Of het pand in de huidige setting zal blijven is echter niet zeker. Op de website van Lo-Immo staat te lezen: "Eventueel ook mogelijkheid tot creëren van 8 appartementen en winkelruimte binnen het bestaande gebouw". De toekomst van Hotel Begonia is dan ook helemaal niet zeker.

Door Peter Esprit