KV Drongen smeert SK Lochristi eerste nederlaag aan

De penaltytreffer van Quincy Rombaut was onvoldoende voor puntengewin Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi kon in Drongen geen vervolg breien aan de goede competitiestart. Voetballend zal alles goed in elkaar maar op de beslissende momenten toonde Drongen zich een pak efficiënter.

Op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld had SK in de beginfase veel balbezit maar gevaar creëren zat er nauwelijks in. Drongen stak een keer de neus aan het venster op vrije trap. De eerste echte kans was toch voor Lochristi. Guus Vandekerckhove bediende Yassin Badi maar die kopte van dichtbij op doelman Jonas Vervaet. Sven Delanoy trapte een meter of twee naast. De thuisploeg reageerde met een schot van Jarne De Bruyne. Toen bij een hoekschop de bal niet weg geraakte in de zestien was Arne Blanckaert er als de kippen bij om Drongen op voorsprong te trappen. Lochristi moest aan de bak maar aanvankelijk kwam men niet verder dan een schotje van Vandekerckhove. Toen Jeroen Lambrecht zijn voetje liet hangen en Quincy Rombaut haakte wees ref De Wulf onherroepelijk naar de stip . Quincy Rombaut zelf zette de elfmeter om. Aan de overkant dwong Arne Blanckaert doelman Rogiest tot een knappe redding net voor rusten.

Drongen begon het best aan de tweede helft. Boris Van Gyseghem trapte naast en ook Michiel Van Lerbeirghe had zijn vizier niet goed afgesteld nadat hij zich knap had vrijgedraaid. Quincy Rombaut trapte een voorzet van Guus Vandekerckhove hoog over en ook Dominique de Waele kon de bal niet laag houden. Rombaut zette Vervaet aan het werk. Aan de overkant kopte Bart Baute de bal over na hoekschop en Van Lerbeirghe vergat zijn hoofd tegen de bal te drukken na een voorzet vanop links. Drongen drukte even door en Lochristi had geluk toen bij een scrimmage voor doel de bal van de lijn werd gehaald. Tim Van Caelenberg deed dit in de 85' nog eens over. Drongen prikte dan toch de verdiende treffer tegen de netten toen Van Lerbeirghe profiteerde van balverlies. Rogiest verhinderde de definitieve doodsteek maar dit was slechts uitstel. Samini strafte de risico's van SK Lochristi genadeloos af en tekende voor de 3-1.

Door Peter Esprit
VOOR ABONNEES