't Kasseitje feest een dag minder

De ballonmeeting staat voor de 31ste keer op het programma Foto: lut laureys

Lochristi - Komend weekend staat in de wijk 't Kasseitje het jaarlijks wijkfeest op het programma, met de rommelmarkt, de ballonmeeting en een reeks optredens.

Jaarlijks wordt het programma van 't Kasseitje bijgesteld en ook dit jaar is dit het geval. De grootste verandering is ongetwijfeld de inkorting van de feestelijkheden van 5 naar 4 dagen, maar volgens voorzitter Joris van De Walle zal de programmatie er niet onder lijden.

't Kasseitje biedt opnieuw een uitgebreid programma aan de inwoners van Lochristi. De jogging op zaterdagnamiddag zit in een aangepast kleedje en de kinderen krijgen een piratenshow voorgeschoteld. De traditionele barbecue krijgt een muzikaal vervolg met een optreden van Leah Bien, een internationale artieste met Filipijnse roots.

Exact 10 jaar geleden werd het kermisprogramma aangevuld met een rommelmarkt en ook dit jaar zal de Nieuwstraat zondag de pleisterplaats voor verzamelaars zijn. Zowat 200 standhouders worden verwacht; 's middags kan men kijken en luisteren naar 6T Matic en later komt ook Turtle Wex het podium op. Duo Triali zorgt dan weer voor een trampolinespektakel. Tussen het vuurwerk 's avonds  is er Vlaamse ambiance van Jason Bradley en Diana More.

Centraal op deze kermis staan opnieuw de ballonmeetings. Zowel zaterdag als zondag stijgen een 15-tal luchtbalonnen op in de Grote Prijs Steve Sax, die voor de 31ste keer doorgaat.

Sportievelingen kunnen maandagmiddag nog deelnemen aan een gezamenlijke fietstocht of wie het liever rustig aan doet is er een koffietafel met Giovanni & Peggy.

Wie het volledig programma wil bekijken kan op www.kasseitje.be/#programma terecht

Door Peter Esprit
VOOR ABONNEES