Hijfte maakt zich op voor jaarlijkse kermis

Wielrennen in Hijfte: op 7 september rijden de junioren hun grote prijs Foto: Lut

Lochristi - Als Hijfte aan het feesten gaat, dan gaat daar meestal een volledige week over. Ook dit jaar is Hijfte-kermis gespreid over 7 dagen, de ene al wat drukker dan de andere. Verschillende verenigingen zetten hun beste beentje voor.

Enkele hoofdpunten:

Vrijdag 30 augustus om 19 uur is er een reuzenbarbecue met aansluitend optreden van de Fancy Sisters in café Center.
Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen in café Center. Ook de werkgroep Hermeline houdt een barbecue in zaal Hermeline.

Zaterdag 31 augustus organiseert de wielerclub een fietstocht voor volwassenen en E-bikers met een stop onderweg. De afstand bedraagt 30 km. Start aan zaal Hermeline om 14 uur. Voor gezinnen met kinderen is er een alternatieve tocht van 15 km. De KLJ-jongens organiseren in de tent naast de kerk een  Comedy Night met Han Solo, Jade Mintjens en Elias Van Dingenen om 20 uur. Inkom: 10 euro vvk en 12 euro aan de kassa.
 

Zondag 1 september 2019 kan men vroeg uit de veren voor een rommelmarkt (7 uur). De jaarlijkse ponymarkt gaat twee uur later door op de weide naast de kerk. Bij de KLJ-jongens schuift men aan tafel op het middaguur en de vrije basisschool organiseert een sprankelende open dag. Voor muziek moet men om 15 uur in zaal Hermeline zijn, waar de Xeado Live band concerteert. Andy brengt een uur later een special guest mee op het terras van café Center.

Maandag 2 september is er de traditionele jaarmarkt, dinsdag 3 september een gratis koffietafel in café Center voor de gepensioneerden van Hijfte en Hoeksken. Op zaterdag 7 september is er de 44ste Grote Prijs voor Juniores wielrennen.

Er is nog veel meer te beleven in Hijfte. Wie het volledige programma wil nakijken, kan hier klikken.

Door Peter Esprit
VOOR ABONNEES