VROB-radio keert even terug naar zijn roots

Chris Corn, vorige week op de Zaffelaarse Belevenissen, komende zondag op locatie bij de VROB Foto: Peter Esprit

Lochristi - Komend weekend gaat evenementenradio VROB even buiten de lijntjes kleuren, Men laat Lochristi links liggen en trekt naar de Lokerse wijk Oudenbos. Niet toevallig natuurlijk, want begin jaren tachtig begon het verhaal van VROB radio tijdens de jaarlijkse kermis van... Oudenbos. Terug naar de de roots dus. De mobiele studio staat aan de parochiezaal net naast de kerk.

Drie programma's staan in de kijker. Op vrijdagavond tussen 20 en 21 uur is er Rockline. Er komt een muzikale gast in de studio die ook live zal spelen. Zijn of haar naam blijft echter geheim.

In de praatbarak op zaterdag tussen 12 en 14 uur zijn volgende gasten aanwezig; heemkundige Bert Vervaet, 
Beerveldse missiezuster Ria Van der Sype,en Chloé Deléhouzée, een studente voedings- en dieetkunde aan de hogeschool Odisee Technologiecampus in Gent. Zij ontfermde zich over ondervoede kinderen in het Afrikaanse Benin. De live muziek komt van Peter Meyvaert.

In het zondagsaperitief op zondag tussen 11 en 13 uur komt Eric Moeraert vertellen over de prille geschiedenis van Radio VROB, feestcomité Hijfte komt het kermisprogramma voorstellen en de Landelijke Gilde van Zaffelare  komt haar werking toelichten naar aanleiding van het eeuwfeest op 6 september. De muzikale omlijsting gebeurt door Chris Corn.

Evenementenradio VROB is te beluisteren via 97.2 MHz of via www.vrob.be. De blauwe knop bovenaan onze gemeentesite van Het Nieuwsblad zet u ook op de juiste toon.

Door Peter Esprit