12 op 12 voor Dynamo Beervelde

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - Dynamo Beervelde blijft winnen en staat zo samen met Destelbergen aan de leiding in 3de provinciale. Op de moeilijk bespeelbare grasmat van Waarschoot won men met 1-2.

Blijkbaar was de grasmachine van de gemeente Waarschoot in panne gevallen, waardoor men er niet meer in slaagde het gras af te rijden voor de wedstrijd en dit maakte het terrein moeilijk bespeelbaar. De wedstrijd was maar 2’ oud toen Thijs Roggeman al tegen een gele kaart aankeek na twee fouten op rij. De studieronde duurde erg lang en het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Bixente Persan trapte in de handen van Emilio Leys. Op het halfuur kwam de thuisploeg opnieuw gevaarlijk opzetten maar het schot van Siem Lapauw belandde ook al in de handen van Emilio Leys. Op een kans van Dynamo was het wachten tot de 37'. Een voorzet van Ignaece Imschoot werd door Wolfger Ferket afgewerkt maar met een ultieme reflex kon Dries Verborgt de bal in hoekschop werken.

In de tweede helft was Dynamo baas. Jordy Wauters kapte zich vrij en trapte verrassend in de kortste hoek binnen en De ingevallen Mathieu Van Hyfte was dicht bij de 0-2 maar het schot ging nipt naast. De thuisploeg knokte zich terug in de partij en toen Niels Verstraeten een fot beging in de zesteien was de strafschop een logisch vervolg. Ouderdomsdeken Lieven Cnudde mocht de thuisploeg langszij brengen. 8’ voor tijd zette de ingevallen Florian D’Hondt voor naar Iwiyisi Asemota en de thuisdoelman liet de kopbal door de handen gaan en Dynamo stond opeens 1-2 voor. De thuisploeg kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten maar de verdediging en Emilio Leys bleven baas. 

De wedstrijd van volgende week krijgt meteen een extra dimensie van Dynamo ontvangt Destebergen dat ook 12 op 12 liet noteren

Door Peter Esprit
AANGERADEN