SK Lochristi voor de eerste keer onderuit, maar het had anders kunnen lopen

  • Olivier Speltdooren miste net voor de rust de kans op de aansluitingstreffer
Lochristi - Twee doelpunten slikken na nauwelijks 4' en een strafschop missen. Dit was er vandaag net iets teveel aan voor een nochtans goed voetballend Lochristi dat het titelkandidaat Olsa Brakel knap lastig maakte, maar zonder punten huiswaarts moest..

Er was nauwelijks afgetrapt toen thuisspler Andre Ntembeu zich kon doorzetten en in verste hoek binnentrapte. Het ging snel want in de 4' trapte  Kenneth Pauwels een hoekschop rechtstreeks binnen. Lochristi kreeg daarna balbezit maar kansen leverde dit niet op tot Yassin Badi in schietpositie kwam in de 20" maar doelman Jasper Otte lag in de weg.. De thuisgoalie was ook paraat op een schuiver van Maxim Van Eeckhout. Net voor de rust kreeg Lochristi de kans op de aansluitingstreffer na een strafschopfout op Yassin Badi, maar Olivier Speltdooren trapte binnen het bereik van de Brakelse doelman.

De eerste kans na de rust was voor de thuisploeg. Ntembeu zette doelman Wouter Van Der Eedt aan het werk. Lochristi kreeg in de 57" loon naar werken. Badi draaide zich kna^vrij en trapte overhoeks binnen. Brakel reageerde en Wouter Van Der Eedt had twee knappe reddingen in huis op evenveel pogingen van Ntembeu Lochristi kon nog dreigen via de ingevallen Bekim Hikay maar zijn poging werd afgeblokt. Lochristi claimde tot twee keer toe een nieuwe strafschop na een trekfout op Stijn De Witte en vermeend handsspel in de zestien maar de scheidsrechter wuifde het protest weg. Het slotoffensief leverde niets meer op. De beste kans was nog voor Brakel. Zaidi Azzeddine trapte op counter net naast

Door Peter Esprit
AANGERADEN