Dynamo Beervelde klopt SV Zaffelare B

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - De wedstrijd tussen de kop en de staart van het klassement werd door de kop (Dynamo Beervelde) gewonnen, maar echt makkelijk ging het allemaal niet

Dynamo begon sterk, maar botste al te vaak tegen de verdedigende gordel van Zaffelare. De bezoekende doelman Bauwens kreeg wat werk op te knappen bij schoten van Van Holderbeke Matthee en Wolfger Ferket, maar veel meer viel er in het eerste half uur niet te beleven. Op het halfuur ging Ferket door tot op de doellijn. Hij legde de bal perfect af op de voet van Jerry Van Der Vloedt en die trapte de 1-0 voorsprong op het scorebord, meteen de ruststand.

De eerste kans in de 2de helft was voor de bezoekers, maar het schot van Pieter Vispoel ging naast. Een knappe individuele actie van Iwiyisi Asemota  werd net niet verzilverd door Ferket die de doelman viseerde. Net voor het uur ging de bal op de stip na handsspel van een Zaffelaarse verdediger, een koud kunstje voor Wauters. Daarna viel de wedstrijd stil. Florian bereikte Verstraeten maar Bauwens was paraat op het schot. 3’ voor het einde belandde een schot van de ingevallen Ame Van Nieuwenhuyze in doel en een spannende slofase leek in de maak. Verstraeten werkte echter een collectieve aanval van de thuisploeg af en bezegelde het lot van de buren.

Door Peter Esprit
AANGERADEN