Op een diefje naar de winst

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - Dynamo Beervelde herstelde zich van de opdoffer van vorige week. Op het terrein van Sint-Kruis-Winkel werd op een diefje gewonnen.

Dynamo startte sterk. Florian D’Hondt bediende Wolfger Ferket maar zijn schot werd afgeblokt. Ook Ron De Zutter kon aanleggen, maar thuisdoelman Kaay Criel was paraat. Op het half uur kwam de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk opzetten. Dynamo-doelman pakte het schot van Benjamin Van Bambost. Ron De Zutter plaatste een vrije trap naast. Net voor het rustsignaal viel de openingstreffer. Jordy Wauters kon Wolfger Ferket bereiken en die trapte de 0-1 ruststand op het bord.

Kort na de herneming versierde Dynamo een nieuwe kans. Het schot van Mahieu Van Hyfte werd echter door een verdediger van de lijn gewerkt. Toen Jarno Moens de bal loste en in zijn poging de bal alsnog te pakken een thuisspeler raakt wees de goed leidende scheidsrechter naar de stip. Een klusje voor Sven Ingels. De thuisploeg drukte door en Jens Fiers redde de meubelen door in nauwelijks 5' twee keer de bal van de lijn te halen op schoten van Quinten Van De Wiele en Benjamin Van Bambost. Dynamo kwam langzaam uit de omklemming. Een uittrap van Jarno Moens naar de aalvlugge Mathieu Van Hyfte bracht de spits alleen voor doel, maar hij trapte de bal op de thuisdoelman. Lumingu Christofer Zimba verraste met zijn schot doelman Jarno Moens en de thuisploeg stond op een 2-1 voorsprong. Jens Fiers kon opnieuw een thuiskans onschadelijk maken. Dynamo probeerde de druk op de thuisploeg op te voeren en in de 86 bracht dit resultaat op. Lorenzo Bonne trapte een harde voorzet naar doel en thuisspeler Claudio Destaercke knalde de bal in de eigen winkelhaak. Net voor affluiten achtte Wolfger Ferket  zijn moment gekomen en met een prachtig vluchtschot trapte hij de gevleide 2-3 binnen. Diep in blessuretijd ontsnapte Dynamo nog aan de gelijkmaker.

Door Peter Esprit
AANGERADEN
Meest recent