Watervliet snoept Dynamo Beervelde kostbare punten af

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - In een wedstrijd met 3 strafschoppen kon Dynamo Beervelde maar nipt een nederlaag vermijden tegen VK Watervliet, de vijfde in de stand.

In het aanvangskwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Niels Bassez trapte naast en aan de overkant was een schot van Jordy Wauters eenzelfde lot beschoren. De bezoekers namen de partij in handen en konden dreigen via schoten van Niels Bassez en Dries Baeke maar ook die misten de goede richting. Jordy Wauters mikte wel tussen de palen, maar zijn poging werd door de bezoekende doelman Jordin Van Den Bossche onschadelijk gemaakt. Toen Matthee Van Holderbeke in de fout ging in de zestien wees scheidsrechter Demeester naar de stip, een koud kunstje voor Dries Baeke die meteen voor de 0-1 ruststand zorgde.

In de tweede helft was zowat hetzelfde spelbeeld te zien. Jerry Van Der Vloedt besloot binnen het bereik van de doelman en bij de bezoekers stond het vizier van Jan Ulijn en Bruno De Geyter slecht afgesteld  Kort voor het uur strafte Henri Steyaert nieuw balverlies bij de thuisploeg af. Dynamo tekende meteen voor de aansluitingstreffer  Wolfger Ferket werd foutief gestuit en Jerry Van Der Vloedt trapte de strafschop binnen.  De tweede heft werd op het scherp van de snee gespeeld en scheidsrechter Demeester moest 7 gele kaarten uitdelen (4 voor de thuisploeg en 3 voor de bezoekers). In de 88' zag de ref handsspel bij een geharrewar voor doel en de bal ging opnieuw op de stip. Gillis Plaetinck zette uiteindelijk de 2-2 eindstand op het bord.
 

Door Peter Esprit
AANGERADEN