Infomarkt wegen- en rioleringswerken Kapelleken, Schoolstraat en Dorpsstraat

Op de rotonde aan Kapelleken-Braamstraat-Smalle Heerweg-Hijftestraat komt een afgescheiden fietspad Foto: Geert Herman

Lochristi - Vanaf 3 februari 2020 gaan in het Kapelleken, een deel van de Schoolstraat en een deel van de Dorpsstraat grote wegen- en rioleringswerken van start. Deze werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren. Er wordt in fases gewerkt, waarbij gestart wordt aan het kruispunt van de Dorpsstraat en de Koning-Albertlaan. Op 21 november kunnen inwoners van Lochristi tussen 14 en 20.30 uur met al hun vragen over deze werken terecht op de infomarkt in de raadzaal van het gemeentehuis.

In de straten worden verschillende werken uitgevoerd van de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, de vernieuwing van de volledige rijweg, de aanleg van verhoogde fietspaden en voetpaden langs beide zijden in de gehele projectzone, de aanleg van een vrijliggend fietspad rond de rotonde op het kruispunt Braamstraat-Smalle Heerweg-Kapelleken-Hijftestraat en aanpassingen aan de privé-rioleringen van woningen gebouwd vóór 2000 langs de projectzone en in de Koning-Albertlaan tussen Dorpsstraat en Westlede.

Om de snelheid van het autoverkeer te verminderen, worden twee verkeersplateaus aangelegd in Kapelleken, vanaf de Graslaan tot voorbij het kruispunt met de bypass (richting Schoolstraat, uitkomend aan het naai- en strijkatelier) en in de bocht aan het kruispunt Schoolstraat-Bijlokelaan-Dorpsstraat.

Deze werken worden gedeeltelijk gesubsidieerd door de Vlaamse overheid (aanleg riolering) en de Provincie Oost-Vlaanderen (aanleg fietspad). De volledige fasering en de plannen van deze werken kan men raadplegen op de website van het gemeentebestuur

Tijdens de infomarkt van 21 november zullen deskundigen de mensen persoonlijk te woord staan en antwoorden op de vragen.

Door Peter Esprit
AANGERADEN