Thuisnederlaag voor SK Lochristi

Yassin Badi tekende voor de eerredder Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi kon opnieuw niet winnen op eigen terrein. Tegen Jong Lede werd met zware 1-4 cijfers verloren. Een betwistbare strafschop en rode kaart in de aanvangsfase nekten de thuisploeg.

Jong Lede startte met hoge druk en kon al vroeg juichen. Hiervoor kregen ze wel de hulp van de scheidsrechter. Jelle De Schryver redde de poging van De Landtsheer op de lijn maar ref zag handsspel. De Schryver kreeg een rode kaart bovenop en de strafschop werd omgezet door Van Peteghem. Diezelfde Van Peteghem viseerde even later de dwarsligger. Lochristi knokte zich in wedstrijd. Een afstandsschot van Speltdooren belandde op de paal en een poging van Badi werd afgeblokt De bezoekende doelman Piro ging goed plat  op een vrije trap van Polfliet. Beide ploegen kregen net voor de rust nog elk een kans. Jonas De Landtsheer kwam een teenlengte te kort om een voorzet Jens De Landtsheer binnen te tikken en Guus Vandekerchove kon een misser in de bezoekende defensie niet verzilveren.

Net voor het uur kon Lede de score verdubbelen na een snelle uitbraak. Van Peteghem was opnieuw afwerker van dienst. Bij een snelle spelherneming gaf de thuisploeg niet thuis en Jonas De Landtsheer kon in twee tijden scoren. Lochristi milderde onmiddellijk daarna via Badi. De thuisploeg probeerde nog, maar de beste kansen waren nog voor de bezoekers. Jens De Landtsheer vond Rogiest op zijn weg en Cocquyt tekende voor de 1-4.
 

Door Peter Esprit
AANGERADEN