Winst in slotminuut voor Dynamo Beervelde

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - In een zeer aangename derby pakte Dynamo Beervelde de drie punten tegen SK Lochristi. Het winnend doelpunt viel in blessuretijd.

De derby tussen Dynamo en SK Lochristi had alles om over een perfecte derby te spreken. De start van Lochristi was verschroeiend met onmiddellijk een mogelijkheid voor Theo Lietaer maar oog in oog met doelman Moens faalde de topschutter. na goed 20' viel er dan toch een treffen. Sander Van De Velde recupereerde een afvallende bal en borstelde die in de rechterbovenhoek. Na slecht uitverdedigen bij Dynamo omspeelde Gilles De Ridder een verdediger en gaf hij Theo Lietaer de 0-2 op een schoteltje aan. Dynamo reageerde en zette de zaak nog in de eerste helft recht. Eerst kopte Van Hyfte een voorzet mooi in doel en vier minuten later kopte Wolfger Ferket een corner binnen aan de tweede paal. 

Consternatie in het begin van de tweede helft. Gilles De Ridder werd foutief gestuit al of niet in de zestien door verdediger Fiers. Scheidsrechter Amghar wees naar de stip met een gele kaart erbovenop. Maar na consultatie van de grensrechter legde hij de bal net buiten de zestien. De nieuwe regels eisen dan een rode kaart en dus exit verdediger Fiers. Sander Van De Velde schilderde de vrije trap over de muur in de linkerbovenhoek. SK Lochrisiti B vergat daarna de wedstrijd dood te maken en Dynamo knokte zich in de partij. Van Hyfte ging makkelijk neer in de zestien, stond recht en met een subliem hakje nam hij 3 verdedigers te grazen en zo kon Wolger Ferket keihard en loepzuiver de bal in de linkerbovenhoek knallen .Lochristi ging zonder succes op zoek naar de winnende treffer maar het was Van Der Vloedt die in blessuretijd op voorzet van Asemota de 4-3 binnenknikte.


 

Door Peter Esprit
AANGERADEN