Massaal te snel in Leemstraat

Foto: regiopuyenbroeck

Lochristi - De afgelopen dagen werden in de politiezone Puyenbroeck op verschillende locaties snelheidscontroles uitgevoerd. Vooral in de Leemstraat in Zaffelare werd te snel gereden. Maar liefst 43% van de bestuurders duwde er het gaspedaal te diep in.

Burgemeester Yves Deswaene had het al aangekondigd. In 2020 zou er nagenoeg dagelijks op snelheid gecontroleerd worden in de zone Puyenbroeck. En wat blijkt:

De politiediensten controleerden op verschillende plaatsen in de zone. In Wachtebeke werden 406 voertuigen gecontroleerd op de N449. 45 wagens reden er sneller dan 70km/u. Op de Overslagdijk werden 82 voertuigen gecontroleerd. Daar reden er 10 bestuurders te snel.

In Moerbeke stond de flitser opgesteld in de Terweststraat. 40 van de 315 voertuigen reden er te snel. Op de Wachtebekesteenweg reden 57 van de 255 gecontroleerde voertuigen sneller dan de toegetaten 50km/u.

Leemstraat

In Lochristi werden op de N70 1475 voertuigen gecontroleerd.  85 bestuurders reden er sneller dan 70km/u. In Bastelare - waar de laatste weken frequent wordt gecontroleerd omdat deze weg als sluipweg wordt gebruikt om de afgesloten N70 te omzeilen - reden 56 van de 587 voertuigen sneller dan toegelaten. 

In de Leemstraat op het grondgebied van Zaffelare stelde de politie het grootste aantal overtredingen vast. Maar liefst 136 van de 318 bestuurders reden er te snel. Dit is goed voor bijna 43%. Tenslotte flitste men in Ruilare waar 56 van de 344 voorbijrijdende voertuigen sneller reden dan de toegelaten 50km/u.

De politie kondigt op haar Facebookpagina aan dat er de komende weken nog meer snelheidscontroles zullen volgen. U bent gewaarschuwd!

Door Peter Esprit
AANGERADEN