SK Lochristi B wint nu ook van Excelsior Donk

Doelman Davy Bracke plukt een hoekschop uit de lucht Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi B heeft het nieuwe jaar positief ingezet. Na de 0-2 winst vorige week won men zondagmiddag met dezelfde cijfers van Excelsior Donk

Lochristi startte met windvoordeel en domineerde de ganse eerste helft. Een vluchtschot van Anthony Foncke ging over. Het doelpunt hing in de lucht en in de 18' was het zover. Theo Lietaer passeerde zijn rechtstreekse tegenstander en Charles Ghyselinck moest de strakke voorzet maar binnenlopen. Gilles De Ridder besloot even later op doelman Daython Ysewijn en toen hij even later knap werd vrijgespeeld door Sander Vandevelde zag hij de bal net voor de lijn weggewerkt door een bezoekende verdediger. Ysewijn redde nog een kopbal van Lietaer. Donk legde in de eerste helft een fraaie actie op de mat. Jeffrey Van Rie trapte de kans naast. Op slag van rust kon Theo Lietaer een terugspeelbal onderscheppen en voor de topschutter van Lochristi was het een koud kunstje om de 2-0 aan te tekenen.

In de tweede helft kon Lochristi zijn sterke prestatie niet verder zetten. Aanvankelijk had het team van Bart Walleyn de controle over de wedstrijd en kwam het nog gevaarlijk opzetten, met pogingen van Ward Maes, Sander Vandvelde en Theo Lietaer. Scoren lukte echter niet en de bezoekers uit het Meetjesland geloofden opnieuw in hun kansen. Doelman Davy Bracke _ die tot goed een kwartier voor tijd vooral kon toekijken moest tot twee keer toe bij de pinken zijn. Maxim Tijtgat was de gevaarlijkste man bij Donk, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. De tegentreffer kwam er uiteindelijk niet omdat de bezoekers de paar kansjes die ze kregen vakkundig de nek omwrongen. 

Door Peter Esprit