Olsa Brakel zet SK Lochristi simpel opzij

Guus Vandekerckhove zorgde voor de eerredder Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi kon tegen Olsa Brakel nauwelijks een vuist maken en ging kansloos met 1-5 onderuit. Vooral in de eerste helft speelden de troepen van Jurgen Van Herreweghe ondermaats en opnieuw werden al te veel kansen gemist.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Ntambue werd na voorafgaand balverlies foutief gestuit door Sven Delanoy in de zestien en diezelfde Ntambue zette de elfmeter feilloos om. Doelman Wouter Van Der Eedt was even later attent op een voorzet van Schelstraete. Lochristi reageerde via een afstandsschot van Yassin Badi. Brakel kwam na 10' op een dubbele voorsprong. Zaidi werd knap vrijgespeeld en Kevin De Haspe kon de voorzet simpel binnenlopen. Yassin Badi miste de aansluitingstreffer toen hij volledig vrij naast kopte. Brakel profiteerde van de slordigheden bij de thuisploeg. Een slechte terugspeelbal van Joël Polfliet werd opgepikt door Ntambue die doelman Van der Eedt omspeelde en de 0-3 binnentikte. Pauwels tikte daarna een voorzet van Zaidi naast en een persoonlijke poging van Zaidi ging net naast de kruising. Op het half uur versierde Lochristi een tweede kans. Dominique de Waele trapte echter hoog over. Nathan Volckerick speelde kort voor rusten Guus Vandekerchove vrij en zijn stiftbal werd net voor de lijn weggewerkt.

Lochristi ging voortvarend van start na de rust. Guus Vandekerchove zag zijn kopbal door doelman Jasper Otte gepakt. Maxim van Eekhout besloot vanop afstand maar de botsende bal was te centraal gericht om de Olsa-goalie in verlegenheid te brengen. Zaidi verzuimde aan de overkant een individuele actie af te maken. Lochristi probeerde wel, maar sprong te slordig om met de kansen. De Waele trapte vanuit de draai over. Net over het uur kon de thuisploeg toch milderen. Guus Vandekerchove kwam gepast voor zijn man om een voorzet van de ingevallen Pepijn Vangansbeke binnen te koppen. Een vrije trap van Joël Polfliet belandde in de handen van Otte. De druk van Lochriste ebde weg en de ingevallen Menco Deryck nam met een fraai afstandsschot alle twijfel weg. Ntambue viseerde kort daarop de paal. Stijn De Wilde kon net te weinig kracht zetten toen hij een voorzet van Vangansbeke op doel kopte. Van Der Eedt tikte een schot van Zaidi vanonder de lat. SK moest de kelk tot de bodem legen. Domien Schelstraete tekende na een infiltratie voor de zware 1-5.

Door Peter Esprit
AANGERADEN