SK Lochristi slaat Wetteren uit de titelrace

Guus Vandekerckhove zorgde voor enige treffer van de wedstrijd Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi heeft RFC Wetteren zaterdagavond uit de titelrace geslagen. In een spannende, maar weinig hoogstaande partij zorgde Guus Vandekerckhove voor 3 verrassende, maar zeker belangrijke punten.

.

Over de eerste helft kan men heel kort zijn. Beide doelmannen moesten welgeteld een keer plat gaan. Wouter Van Der Eedt pakte een weinig gevaarlijke voorzet en een flauw kopballetje van Maxim Van Eeckhout zorgde ervoor dat ook overbuur Verhoeven zich eens mocht strekken. De  andere pogingen kwamen nauwelijks in de buurt van het doel. Giovanni Delannoy knalde ruim naast en Badi vergat af te drukken.

De supporters werden rond de 52' opgeschrikt door een licht afgeweken schot van Guus Vandekerchove dat rakelings langs de kruising ging. Het was het startsignaal voor een betere periode in de wedstrijd. Delannoy speelde zich knap vrij maar zijn poging werd afgeblokt en Saidy knalde hoog over, iets wat Bliki hem even later nadeed. De wind maakte voetballen niet makkelijk, toch kwamen er meer acties die als dreigend konden bestempeld worden. Volckerick kreeg veel ruimte om aan te leggen en trapte over, Vande Velde deed dit aan de overkant over. Een interceptie van Olivier Speltdooren luidde het enige doelpunt in. Hij stuurde Guus Vandekerckhove diep, die zijn man knap afhield en via de vingertoppen van doelman Verhoeven binnentrapte.
Wetteren moest komen, maar deed dit ongeordend en zonder overleg zodat de bezoekende defensie nooit echt in de problemen kwam.

Door Peter Esprit