SK Lochristi B stopt zegereeks van Wachtebeke

Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi heeft de knappe reeks van Wachtebeke (21 op 21) een halt toegeroepen. In een strijdvaardige pot voetbal besliste Theo Lietaer over winst en verlies.

De weersomstandigheden waren helemaal niet ideaal en de wind speelde beide ploegen veel parten, zodat goed voetbal in deze wedstrijd nauwelijks te zien was. Dit werd goedgemaakt door de strijd die beide ploegen leverden. Lochristi startte met windvoordeel, alhoewel dit niet meteen een voordeel bleek. Lange ballen waaiden steevast over de achterlijn en iedere onnauwkeurigheid deed de bal buiten de lijnen belanden. Het eerste half uur was het vooral aanpassen aan de omstandigheden. Lochristi probeerde met afstandsschoten van Lietaer en Vandevelde en Wachtebeke kon dreigen na een vrije trap, maar van kansen kon men niet echt spreken. In de slotfase van de eerste helft kwamen die er wel. De Ridder vond een goede doelman Van Nieuland op zijn weg en Lietaer werkte een fraaie aanval op rechts af. Lochristi mocht dus met een 1-0 de rust in.

Wachtebeke koos na de rust resoluut voor de aanval. Van Laere knalde net over en een vrije trap van De Vos kon doelman Bracke niet verrassen. Van Laere kwam dichtbij de gelijkmaker, maar de Wachtebeekse topschutter was niet in zijn dagje en besloot naast. Lietaer blokte nog een poging van Van Laere af. Bracke pareerde een schot van Steinweiler en Van Der Snickt kon een overwaaiende bal niet in doel koppen. De gemiste kansen leverden wat frustratie op bij de bezoekers en dit werd er niet beter op toen scheidrechter Vande Moortel een vermeende fout niet met een strafschop bestrafte. Lochristi stak pas in het slot van de wedstrijd de neus opnieuw aan het venster. Lietaer werd diep gestuurd door Ghyselinck, maar trapte net naast.

 

Door Peter Esprit
AANGERADEN