Briljant voor Irena en Polydoor

© eigen foto

© eigen foto

© eigen foto

Het is niet allemaal kommer en kwel in onze rusthuizen. Donderdag 14 mei vierden Irena Van Damme en Polydoor Saey hun briljanten bruiloft. Door de huidige omstandigheden werden de jubilarissen netjes gescheiden van de familie, maar dit hield hen niet tegen een gezellig praatje te maken.

Peter Esprit

Irena Van Damme en Polydoor Saey mochten donderdag 14 mei hun briljanten huwelijk vieren in het WZC Sint-Eligius in Zeveneken. Irena (°11/01/1932) was stikster in een naaiatelier tot in 1959 haar oudste dochter geboren werd. Daarna ging ze fulltime als huisvrouw door het leven. Polydoor (°09/09/32) was meestergast bij Manta (textielbedrijf) waarvoor hij ook in Rwanda en Burundi werkte.

Het koppel leerde elkaar kennen toen Polydoor voetbalde bij Racing Lokeren en Irina als vrijwilligster van het Rode Kruis aanwezig was bij de wedstrijden. Of een verloren getrapte bal voor de vonk zorgde weten we niet, maar na hun huwelijk gingen ze op op de Oude Bruglaan in Lokeren wonen. Daarna betrokken ze nog een woning in de wijk Spoele, tot ze 3 jaar geleden naar het WZC verhuisden.

In coronatijden is een viering niet makkelijk, maar het het personeel van het WZC zorgde voor een speciaal romantisch etentje in de cafetaria. Na de middag was er een kleine receptie met de 3 kinderen, Christine, Erwin en Anneke die ,elk afzonderlijk met hun partner, een half uur aan het raam van de cafetaria het koppel konden gelukwensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten