Hondenschool Hogerop viert 25ste verjaardag

Geetbets - Hondenschool Hogerop (Hondenclub Hogen) van stichter-trainer Herman Mathues viert vandaag zondag nog tot deze avond aan de Hogenstraat haar 25ste verjaardag. Op het programma heel wat activiteiten met een hondenwandeling van 5 km in de voormiddag als opener. Een barbecue en allerhande randanimatie vullen de namiddag en vooravond.

Hondenschool (Hondenclub) Hogerop telt momenteel 80 leden uit de brede regio, met uitschieters tot centraal Limburg, de provincie Antwerpen en het Brusselse. Elke zaterdagnamiddag om 15 uur en zondagvoormiddag om 9.30 uur worden de hoogstaande lessen gegeven op het terrein van Hogerop, dat door Herman Mathues voorzien is van een interessante infrastructuur, in een milieuvriendelijk kader.

De deelnemers aan de hondenwandeling kregen voor 5 euro inschrijvingsgeld drie kilogram hondenvoer, een tandenstick voor de hond en twee drankbonnetjes. Onderweg werd halt gehouden om de honden te laten drinken.

Het jaarlijks lidgeld kost 40 euro bij Hogerop, alle trainingen in begrepen.

Herman Mathues was in een vorig leven medestichter van Hondenschool Cerberos Geetbets, waar hij twintig jaar lang schitterend werk leverde. Herman hield het voor bekeken, dacht re volledig mee te stoppen, maar zijn liefde voor de honden verloor hij niet. Het privé trainen van zijn eigen hond ging andere hondenliefhebbers niet onopgemerkt voorbij toen ze Herman aan het werk zagen. De vraag om mee te mogen trainen, was de aanzet tot het succesverhaal van Hondenschool Hogerop.

Door Paul Pans