Speelplaats VBS Hupsakee krijgt ruimte voor uitdaging, rust en educatie dankzij Rode Neuzenacties

Geetbets - Een Rode Neuzen Team, bestaande uit directie, leerkrachten, oudercomité en ouders-vrijwilligers van vrije basisschool Hupsakee Geetbets, vergaart via 'warme' acties in het kader van Rode Neuzendag, het nodige geld voor een eigen schoolproject.

"We willen onze buitenspeelruimte, speelplaats én grasveld, één geheel laten vormen, waar er ruimte is voor elk kind, naar eigen wensen, in de verschillende hoeken", zegt Leen Buttiens, centraal aanspreekpunt voor alles wat de Rode Neuzenacties aangaat. "Onze leerlingen zullen zich kunnen uitleven op sportief vlak, zonder de kinderen te storen, die liever wat tot rust komen of aan het 'chillen' zijn. De verschillende spelen lopen momenteel vaak door elkaar, doordat de ruimtes niet duidelijk afgebakend zijn of geen vaste plaats hebben."

Een uitdagende speelomgeving voor de kinderen van de lagere school is de optie. De groene ruimte, grenzend aan de speelplaats, werd opnieuw aangelegd. Centraal staat een gloednieuw uitdagend speeltuig, zo opgesteld dat het steeds toegankelijk is, ook op regendagen. "Dit speeltuig daagt de kinderen uit op zowel fysiek als mentaal vlak. Door de creatieve constructie met buizen kan je het gebruiken om te glijden tussen twee buizen of om de hoogte in te klauteren. Op het grasveld werden twee voetbaldoelen aangebracht. Ook de aangekochte buitenpicknickbanken, eveneens bruikbaar voor lessen buiten de klasmuren, krijgen een definitieve plaats krijgen op die groene ruimte."

Het geheel wordt in verschillende hoeken verdeeld door hagen en struiken, zodat kinderen elkaar niet storen in hun spel, er ruimte is voor actie én voor rust. "Ook willen we een wilgenhut integreren waar kinderen tot rust kunnen komen. Blijvende speelhoeken zoals een hinkelpark worden op de speelplaats gecreëerd.".
 

Door Paul Pans
AANGERADEN