Vernieuwde kerstmarkt in OC De Linde telt meer dan veertig standhouders

  • De Ondernemersraad anno 2019 (enkele leden ontbreken op de foto) steekt de traditionele, verwarmde kerstmarkt in een nieuw kleedje.
Linter / Geetbets / Kortenaken - De Ondernemersraad van Linter, de voormalige Middenstandsraad, houdt 7 en 8 december zijn 28ste kerstmarkt. Plaats van dit evenement is het vertrouwde Ontmoetingscentrum ‘De Linde’ aan de Ransbergstraat in Neerlinter, dat elke weersomstandigheid trotseert Een ontmoetingsplaats voor de 2.000 vaste bezoekers in een aangename en verwarmende omgeving. Zaterdag loopt de kerstmarkt van 14 tot 22 uur. Zondag van 14 tot 19 uur.

De initiatiefnemers sparen noch geld, noch moeite om het geheel een nieuwe look te geven. Feestelijke kerstlichtjes, heel wat aangepaste decoratie en een zeer kindvriendelijke omgeving zijn pluspunten.  Op het podium zijn heel wat randactiviteiten gepland tijdens deze tweedaagse. Onder meer The Jameson Brothers en Jef Vanhemelrijck staan op het podium. Frozen komt zondag langs.

De organisatoren zijn fier dat ze dit jaar niet minder dan een veertigtal standhouders inschreven. De nieuwe look die er aan standen en accomodaties wordt gegeven dragen hiertoe zeker bij. "Naast de klassieke kerstgeschenken en wenskaarten, besteden wij zeer veel aandacht aan de streekgebonden producten", zeggen de leden van de Ondernemersraad. "Een kans voor hobbyisten en producenten om hun kunst, kunnen en kwaliteit aan de bezoekers te tonen."

De ruime variatie die van deze kerstmarkt een unicum in het Hageland maakt is alom gekend en gewaardeerd. De vele versnaperingen en de verzorgde drankstandjes maken de kerstsfeer compleet. Hongerigen en dorstigen komen zeker aan hun trekken.

"Wij onderstrepen dat de gemeente Linter ons voor dit evenement ten volle steunt. Zonder haar technische en praktische hulp ware dit initiatief nooit tot een dergelijke bloei gekomen", besluiten de leden van de Ondernemersraad Linter.

Door Paul Pans
AANGERADEN