10 jaar jonger met 1000 naaldenprikjes

  • In Hofstade en Mechelen kan je terecht voor microneedling
Zemst / Mechelen - Wie beauty trends volgt heeft zeker al gehoord van microneedling. Eenvoudig gezegd is microneedling een van de snelste en meest veilige manieren om een jeugdige huid te bekomen. Zonder injecties van spierverlammende botox en zonder plastische chirurgie. In Hofstade waren we getuige van een demonstratie door Aurélie Werner en de Mechelse Katleen Van den Heuvel.

Microneedling, wetenschappelijk aangeduid als 'collageen inductie therapie', is een behandeling die beroep doet op de genezingsreactie van de huid door microtrauma te veroorzaken op een zorgvuldig gecontroleerde manier. De wetenschap erachter is een beetje ingewikkeld, maar het uitvoeren van de behandeling is eenvoudig en de resultaten zijn indrukwekkend.

Katleen Van den Heuvel, schoonheidsspecialiste en promotor van Utsukusy in België en Luxemburg past microneedling toe in combinatie met elektroporatie. "Deze microneedling zelf zorgt ervoor dat een  serum met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten  tot in de diepere huidlagen kan penetreren. De elektropulsatie creëert dan weer een magnetisch veld waardoor we het celmembraan hydrofiel maken en daardoor celmembraan toelaat om het serum veel efficiënter op te nemen. Zo kan probleemoplossend en huidverbeterend gewerkt worden met zichtbaar resultaat."

"We werken vooral op anti-ageing", vervolledigt Aurélie, "ook littekens ten gevolge van acné of ten gevolge van een ingreep, pigmentbehandelingen of een huid die uit balans is, die bijvoorbeeld te droog wordt om die terug vitaliteit te geven. De behandeling blijft 48 uur nawerken maar het resultaat dat we behalen met zo’n behandeling is eigenlijk een blijvend resultaat.  De rimpeltjes gaan niet terugkomen, een huid veroudert natuurlijk altijd maar het is zoals een trap opgaan, je gaat met elektroporatie twee treden naar boven en je gaat met veroudering maar één trede terugvallen, dus nooit meer tot op de bodem zakken. De huid blijft zich eigenlijk herstellen. Een behandeling kost € 120 per keer. Met een kuur zijn die prijzen uiteraard voordeliger."

De resultaten liegen er niet om. Buiten een duidelijk zichtbare verjonging en een ontspanning van de gezichtshuid krijgt men onmiddellijk volledig natuurlijke resultaten zonder kunstmatige ingreep. De resultaten zijn al zichtbaar vanaf de eerste sessie. Waarvan akte. Deze intensieve behandeling bestrijdt ongetwijfeld de tekenen van vroegtijdige veroudering. Meer info bij Aurelie W Skinlab en B-Professional

Door Paul Van Welden
AANGERADEN
Meest recent