Technologietruck moet leerlingen verleiden

Hoegaarden / Tienen - Van 6 tot en met 11 oktober staat de technologietruck ‘Factory of the Future’ op de schoolterreinen van het PISO in Tienen.

Leerlingen van de provinciale school PISO maken kennis met de jobs van de toekomst via workshops over de kennis en kunde die ze nodig hebben voor een technische job in de toekomst. "Innovatie is de toekomst", zegt Marc Florquin (SP.A), gedeputeerde voor Onderwijs. "Automatisatie en robots zullen deel uitmaken van de toekomst. Maar mensen blijven steeds nodig. De industrie zal op zijn minst steunen op mensen die meedenken met die processen. Op zo’n toekomst bereiden we onze leerlingen voor."

De technologietruck Factory of the future werd ontwikkeld door RTC, het Vlaams-Brabants Regionaal Technolgisch Centrum, in samenwerking met SMC, SIEMENS, FANUC, SICK en RTM Vlaams-Brabant. De workshops in de ‘Factory of the Future’ worden gegeven door een technical trainer van SMC. "De bedoeling is dat onze leerlingen uit het studiegebied mechanica/elektriciteit van de derde graad kennis maken met deze unieke didactische opstelling", zegt Paulette Wouters, directeur van PISO Tienen. De workshops vinden plaats van donderdag 6 tot en met maandag 10 oktober, telkens van 9 tot 15 uur.

Door Raymond Billen
VOOR ABONNEES