Architectenbureau pakt uit met hoogst mogelijke lemen muur

© Thomas Noceto

AST 77 architecten- en ingenieursbureau bestaat tien jaar en viert dat op zaterdag 8 juli met een recordwand in leem in de Anemoonwijk nabij de Viander.

Raymond Billen

Op 8 juli( 14-16 uur) wordt het bouwwerk getoond: de hoogste aardewand in Europa. Er is een workshop stampleem waarin u zelf mee kan testen, mengen, stampen,… Deelname aan de lezing en workshop op de Anemoonsite is gratis maar u wordt wel gevraagd zich in te schrijven via email naar info@ast77.be .

In 2016 bouwde AST 77 de voormalig variétégebouw op de Grote Markt van Tienen om tot een spectaculaire circusschool voor Circusatelier Salto. Een bont gezelschap van acrobaten en artiesten wordt tussen 16u en 18u verwacht op de atletiekpiste van de Anemoonsite voor een sportieve en verrassende spelnamiddag voor jong en oud.

AST 77 is ook ART 77: een ruimte voor cultuur een platform dat jonge en lokale kunstenaars de afgelopen jaren de mogelijkheid heeft gegeven om hun werk te tonen en hun ideeën te delen. Daarom dat zeventien kunstenaars die de afgelopen tien jaar meewerkten aan ART 77 op 8 juli werken aan een 77 vogelhuisjes tellend Vogelhotel voor de vogels in het Vianderdomein.

Ook “De witte picknicktafels van Tienen” - symbool van het onderzoek en ParkLife - staan op 8 juli op de Anemoonsite. Vanaf 18u wordt er een aperitief geschonken en kan men deelnemen aan een Potluck Picknick, met varken aan het spit. Tot slot: 20u Potluck Party en 22u Spektakel met vuur.

Aangeboden door onze partners