Jeremy Banas (VS) schrijft het verhaal van brouwer Pierre Celis

  • De buste van Pierre Celis is uit Hoegaarden overgebracht naar Austin. Nu met bril...
Hoegaarden - Jeremy Banas contacteert vrienden en collega's van wijlen Pierre Celis om, in overleg met dochter Christine in Austin (Texas) een boek aan de Hoegaardse brouwer te wijden.

De Amerikaan begint aan een boek over de Celisfamilie, met brouwen begonnen in Hoegaarden en voortgezet in Austin. De auteur komt later in het jaar naar België voor contacten met Hoegaardiers en andere brouwers die meestapten in Celis' verhaal. Brouwers, zoals Chris Bauweraerts (Achouffe), die werden geinspireerd door Pierre zullen niet ontbreken.

 

Jeremy Banas, uit San Antonio in Texas, is co-author van San Antonio Beer: Alamo City History By The Pint; en auteur van Pearl: A History Of San Antonio’s Iconic Beer. Hij werkt mee aan het San Antonio Beer Week en bij Ruination Press.
Hij maakte kennis met de nieuwe brouwerij van Christine Celis en haar dochter Daytona Camps. Banas stamt ook uit een brouwersgeslacht zijn neven waren de laatste eigenaars van de historische Tivoli Brewing Company in Denver (Colorado).

Door Raymond Billen
AANGERADEN