Natuurpunt organiseert avontuurlijke sponsortocht

Foto: natuurpunt

Tienen - In het weekend van 21, 22 en 23 juni organiseert Natuurpunt voor de vierde keer ‘Expeditie Natuurpunt’, een sponsortocht door en voor de natuur. Ook vanuit Tienen.

 Bijna zestig teams zamelden minstens 1.500 euro in voor hun favoriete natuurgebied en gaan dit weekend fietsen, stappen of varen. Naast de klassieke Expeditie Avontuur is er dit jaar ook Expeditie Extreem en Expeditie Ontdekking.

Voor het eerst is er ook deze Expeditie Ontdekking: een dagtocht wandelen (30 km) met vertrek in De Groene vallei in Kortenberg of fietsen (100 km) op zondag 23 juni 2019. Daarnaast is er de klassieke formule ‘Expeditie Avontuur’, waarin de teams twee dagen wandelen, fietsen of kanoën. Slapen doen ze in een tentje onder de sterren. Fietstochten zijn ongeveer 250 kilometer lang, wandel- en kanotochten 70 kilometer.

Er zijn twee tochten die een dag kanovaren en een dag wandelen combineren. Vertrekplaatsen zijn De Blankaart (Diksmuide), De Gors (Tienen), het Grote Netewoud (Meerhout) of het Schulensmeer (Lummen). De eindbestemming is Mechelen, waar de deelnemers een aankomstfeest wacht. Meer info: https://expeditie.natuurpunt.be

Door Raymond Billen