Wim Menheer stelt roman "Het Weerzien" voor

Foto: if

Tienen - Wim Menheer komt zijn nieuwste boek "Het weerzien" voorstellen onder stadsgenoten, in de bibliotheek van Tienen op zaterdag 5 oktober.

De 77-jarige Mark Bastijns heeft slecht nieuws gekregen van zijn dokter: een oprukkende hersentumor die niet kan worden verwijderd. Reeds ondervindt hij een beginnende dementie. Om een verdere aftakeling in eenzaamheid en wanhoop te voorkomen, neemt hij het besluit uit het leven te stappen.

De herinnering aan een wandeltocht in de Ardennen, dertig jaar eerder samen met de vrienden en met zijn vrouw maakte, brengt hem tot de juiste keuze. Die keuze is de rots van Thon, een granieten, steil oprijzende klif, hoog boven de Maas. Als hij aan de rand van de afgrond staat, klaar voor de sprong, gebeurt er iets onverwacht, een voorval dat hem doet afzien van zijn besluit en dat een totaal andere wending aan zijn leven zal geven…

Op 5 oktober 2019 van 10u.30 tot 11u.30 in de stadsbibliotheek (eerste verdieping), Grote Markt 3. Dichter Danny Rega zorgt voor een passende inleiding en taalliefhebber Luc Lambrecht leest fragmenten voor uit het boek. Er is ook mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Door Raymond Billen