Land van Avontuur biedt beweging en levenskwaliteit voor mensen met een beperking

Foto: if

Tienen - Stichting M.M. Delacroix opent feestelijk zijn Land van Avontuur, een project gericht op beweging en een hogere levenskwaliteit voor onze cliënten met een beperking.

Op zaterdag 21 september vindt de feestelijke opening plaats van het Land van Avontuur, een bewegingstuin met een verkeers- en avonturenpark op Campus Ten Haghedorne in Hakendover. Stichting M.M. Delacroix, de Tiense zorgaanbieder voor mensen met een beperking, is steeds op zoek naar manieren om haar cliënten te stimuleren en hun motorische vaardigheden te verbeteren.

“De tuin staat eveneens symbool voor een gezond en sociaal leven, want dat is wat beweging nu eenmaal doet voor ieder van ons”, vertelt algemeen directeur Fabienne Van Dam. 

Voor de uitbouw van het project werd enerzijds het reeds aangelegde en verharde fiets- en loopparcours verbeterd tot een verkeerspark. Hiervoor zijn er attributen (verkeersborden, gocarts) en sportmateriaal (basketbalring, volleybalnet) voorzien zodat het dolomieten plein ook voor sport kan gebruikt worden. In dit avonturenpark kunnen cliënten terecht bij het klimrek voor behendigheid, de wip voor hoogtegevoel en het balanceerpad voor evenwicht.
 

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent