‘Hoe Fit Is Jouw Hart?’: campagne ook in Tienen

Tienen - De Week van het Hart loopt van 23 september tot 29 september 2019.

De Belgische Cardiologische Liga organiseert jaarlijkse de Week van het Hart. Dit jaar gaat de aandacht naar de gevaren van suiker. Dr. Luc Missault (voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van de Liga) begeleidt in Tienen een fitheidsprogramma van vijf weken via de European Fitness Academy. Hij zoekt veertig mannen en vrouwen uit Tienen en omgeving voor het nationale onderzoek in samenwerking met de Belgische Cardiologische Liga. Het gaat om mannen en vrouwen, tussen 25 en 75 jaar. 

In het fitheidsonderzoek wordt bij het begin en aan het eind van de kracht van hart en spieren gemeten, met nuttige tips voor een gezonde start. Deelnemers trainen twee maal per week gedurende veertig minuten, in kleine groepjes. Je betaalt eenmalige bijdrage bedraagt 59 euro.

Hoe Fit Is Jouw Hart? kan de juiste eerste stap vormen om te starten met fitness. De European Fitness Academy is een alliantie van fitnessclubs voor wetenschappelijk onderzoek naar oefenmethodes en trainingsprogramma’s om te starten met regelmatig sporten en gezond bewegen.

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent