Halloween duurt twee weken

Foto: IF

Tienen - Dit jaar geen Halloween in de verduisterde Leuvensestraat, wel in enkele zalen tot en met Allerheiligen. Mogelijk zet handelsorganisatie Kwixx nog stappen.

The Shop en Werner Sabo bvba zullen dit jaar geen Halloween organiseren in de Leuvensestraat in Tienen. Tot nu hebben zich geen andere organisatoren gemeld. Het is wachten op een initiatief van Kwixx. Wel zijn er losse initiatieven en die spreiden zich over meer dan de Halloweendag van donderdag 31oktober. 

Er is al een Nacht van de horror, op zaterdag 19 oktober, met de beste nationale en internationale horrorkortfilms, gevolgd door een Halloween afterparty. Met gratis toegang indien verkleed. In het Oud College aan de Broekstraat. 

De Jin van scouts Kriko-Bea houdt een Halloweenfuif op zaterdag 26 oktober (21uur) in de Manege (St.-Jorisplein).

Op zondag 27 oktober kun je naar het Halloween Concert, georganiseerd door harmonie Onze Taal in Kumtich in de Sint-Gilliskerk (19u., gratis). "Kom mee genieten van griezelklanken", zo luidt het. "Het eerste deel wordt opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Onze Taal uit Kumtich en in het tweede deel kan u genieten van de muzikale klanken van onze Franstalige vrienden van de Harmonie Royale de Jodoigne."

Ook Goetsenhoven for Life heeft voor het najaar nog activiteiten voor het goede doel aangekondigd: stand-up comedy avond, Halloween en kerstmarkt.

In Hoegaarden is Halloween verschoven naar Allerheiligen. Op vrijdag 1 november organiseert jeugdhuis De Klup het vertrouwde Beurscafé, maar dan in een Halloweensfeer vanaf 21 uur. Iedereen wordt verwacht in Halloweenpak. De jongsten houden van 18u30 tot 21 uur een eigen verkleedfeest.

Aansluitend bij deTiense gewoonte worden in Hakendover geen pompoenen uitgehold, maar worden suikerbieten verlicht. KLJ houdt er zijn Bietentocht  op zaterdag 2 november. De Bietentocht vertrekt weer aan De Zaligmaker.

 

 

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent