Oproep om geknoopt laken uit het raam te hangen

Geknoopte lakens aan het atheneum in Tienen. Foto: GO atheneum Tienen

Tienen / Glabbeek - Wereldwijd worden er acties opgezet om aandacht te vragen voor alle mensen die in armoede leven. Ook in Glabbeek en Tienen.

17 oktober is de Werelddag van verzet tegen armoede. De kerkparochies in Glabbeek roepen vandaag op om zich solidair te tonen: "Om het taboe rond armoede op te heffen en om armoede in de kijker te zetten doen wij een oproep aan burgers, organisaties, verenigingen,… om donderdag 17 oktober een wit, geknoopt laken uit het raam te hangen."

Gisteren werd voor de Werelddag een gratis filmavond voor alle inwoners georganiseerd in GC De Roos Glabbeek. Op het programma stond de film Slumdog Millionaire van regisseur Danny Boyle, verhalen over de krottenwijken in India.

In Tienen doet GO! Atheneum aan de Gilainstraat mee: "Symbolisch voor de ontsnapping aan armoede hangt onze school (letterlijk) de lakens uit."

Maandag jongstleden werd in De Kruisboog in Tienen een theaterstuk ("Ronja") over armoede, gratis aangeboden in het kader van de Week van de Armoede, een initiatief van de verschillende organisatie binnen de Werkgroep 17/10.

SP.A Tienen zet naar aanleiding van Wereldarmoededag een stand op de zondagsmarkt van 20 oktober.

Door Raymond Billen
AANGERADEN