Expert in veiligheid, milieu en asbest in Glabbeek én Sint-Niklaas

Foto: asbesco

Glabbeek - De Glabbeekse expert in veiligheid, milieu en asbest, ABESCO, opent heen tweede kantoor in Sint-Niklaas.

 

Abesco werd in 2001 opgericht. “Sindsdien kenden we elk jaar een mooie groei”, vertelt bestuurder Aart Vandebroek. “Vandaag telt ons team veertig medewerkers. De kern wordt gevormd door vijf oorspronkelijke vennoten die dagelijks in contact staan met de klanten. Dat zijn zowel kmo’s als grote bedrijven en organisaties. Ridley, Nike, de Nationale Bank, het Noorderlijnproject in Antwerpen of de exporuimtes aan het Jubelpark in Brussel zijn enkele mooie referenties.”

Om dichter bij de klanten te staan, opende Abesco een nieuw kantoor in Sint-Niklaas. “We hadden daar wel al een contactpunt,” aldus Vandebroek, “maar vormen dit nu om naar een volwaardig filiaal waar momenteel een vijftal collega’s actief zijn. Het past in onze strategie om over heel Vlaanderen actief te zijn. We sluiten dus zeker niet uit dat er in de toekomst nog extra kantoren komen.”

“Tot eind jaren ‘90 kwam asbest voor in meer dan 3.500 verschillende bouw- en constructie-materialen. Niet verwonderlijk dus dat er vandaag nog heel wat asbest aanwezig is. Per jaar overlijden zelfs meer dan driehonderd Belgen aan de blootstelling eraan. Je kan ons inschakelen voor de analyse, inventarisatie, beheer en afbraak van elk asbestrisico”, aldus de bestuurder.

In Glabbeek huist het bedrijf aan de Tiensesteenweg 79.

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent