Autoshow verhuist van Tienen naar Glabbeek

Niet langer op Grote Markt. Foto: gilbert gijsens

Tienen / Glabbeek - VEGAP, de vereniging van garagisten van de regio Tienen, organiseert in het voorjaar haar nieuwe autoshow “De auto van morgen” in Hangfaar 44 in Glabbeek en niet op de Grote Markt in Tienen.

De autoshow vindt plaats op donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 maart 2020 in en rond de evenementenhal Hangaar 44 in Glabbeek. De merkendealers presenteren er hun nieuwste elektrische, hybride, waterstof, CNG en PHEV voertuigen. Op donderdag 25 maart van 19u tot 22u gaat er een nocturne door voor bedrijven en gemeentebesturen. Verschillende sprekers gaan in debat over Mobipunten, autodelen, autofiscaliteit en de auto van morgen.

Hugo Buttiens voorzitter VEGAP zegt hierover: “Heel wat automerken zoals BMW, Hyundai, Mitsubishi, Mercedes-Benz, Toyota, Mazda, Ford Citroën, Peugeot, KIA, Skoda, Mini, Honda, Audi, Volkswagen, Maxus,… zullen exposeren. Maar ook heel wat andere exposanten zoals Multiobus, Battmobiel, Autodelen.net, Vias Institute, … zullen deelnemen. Als locatie werd niet toevallig voor Glabbeek gekozen. Uiteraard is Hangaar 44 een nieuwe unieke locatie in de regio Tienen, maar Glabbeek is ook de eerste landelijke Vlaamse gemeente die Mobipunten heeft en actief inzet op groene mobiliteit.”

Door Raymond Billen
AANGERADEN